YÜRÜYÜŞ DİYETİ NEDİR? Nasıl Yürüyerek Zayıflanır ?

Bu perhiz listesinde beslenmeyle ilgili pek bir şey bulamayacaksınız. Zira Yürüyüş Diyeti’nde nasıl, ne kadar yürümeniz gerektiğinin sırlarını öğreneceksiniz. Joanna Hall’un İngiltere’de yayınladığı “Yürüyüş Diyeti” isimli kitabı, egzersizden çok yürüyerek form tutmak isteyenler için esin kaynağı oluyor.

YÜRÜYÜŞ DİYETİ NEDİR?

Yürümek gerek form tutmada gerek sıhhatli bir beden-zihin bütünlüğüne sahip olmada oldukça tesirli ve faydalı. Peki ne kadar doğru yürüyorsunuz veyahut yürümeniz şart olan mesafeyi biliyor musunuz? Evet, yürümek için her yer sizin. Parklar, sahiller, parkurlar…

Joanna Hall’un ise doğru yürüyebilmeniz, bundan iyi sonuçlar alabilmeniz için birkaç teklifi var. Yürüyüş Perhizi’nde izlenmesi şart olan tempo ne koşarcasına ne de normal yürüyüş hızında olmalı.

Bu şekilde vücudun tüm adale gruplarının aynı anda çalışarak uyumlu bir tesir göstereceğini belirten Hail, bir hayli kadının aslında ne kadar hatalı yürüdüğünün vurguluyor.

YÜRÜYÜŞ PERHİZİ’NE BAŞLAMADAN ÖNCE PROGRAMINIZI EN İYİ ŞEKİLDE İZLEYEBİLMEK İÇİN BİRPADOMETRE (ADIMSAYAR) EDİNMENİZ KOŞUL.

NASIL UYGULAYACAKSINIZ?

Dört haftalık bir süreç olan Yürüyüş Perhizi, bu müddet nihayetinde tesirlerini bariz şekilde gösteriyor. Kilo verip, şekle girdiğinizi fark ettiğiniz gibi sırt, bel ve yerel ağrılarınızın da kaybolduğunu anlayacaksınız. Her gün 30 dakikanızı ayırarak uygulayacağınız bu egzersizin her dakikasında değişik bir sistemi izliyorsunuz. Nasıl mı? İşte yanıtı…

1-3 dakika: Bu dakikalar arasında ayaklarınızın ne kadar esnek olduğu ehemmiyetli. Ayaklarınızı tam ortalayarak basmaya çalışın. Ne çok dışarı ne içeri doğru basarak balansı sağlamaya odaklanın.

3-5 dakika: Parmaklarınızı hissedin! Tüm ayak parmaklarınızı hissedecek şekilde yürüyün. Ufak ufak sıkıyormuş gibi hafif şekilde bastırın. Böylelikle hızınızın biraz daha fazlalaştığını fark edeceksiniz.

6-9 dakika: Ayaklarınızdan sonra odaklanma sırası bileklerinize geliyor. Ayaklarınızı olabildiğince zorlamadan hareket ettirin ve yumuşak adımlarla

ilerleyin. Bileklerinizdeki dolaşımı daha çok hissedeceksiniz.

9-12 dakika: Kalçanızı kavrayın ve adımların yarattığı titreşimi hissedin.

12-15 dakika: Bu dakikadan sonra kalçanız ve ayaklarınız arasındaki kas gruplarının daha çok aktif olduğunu göreceksiniz.

15-18 dakika: Kalça ve ayak ilişkisini hissetmeye devam…

18-20 dakika: Kalçanızı elinizle sabitleyerek, dik ve sabit tuttuğunuz omuzlarınızla kendinizi taşıyormuş hissi yaratın. Ellerinizle kalçanızı tutmanızın diğer bir sebebi ise kol adalelerinizi

• Yürümekten dizlerinizde kırgınlık hissediyorsanız,

• Yürüyerek form tutmak, sıhhatli olmak ve kilo vermek düşüncesinden hoşlanıyor fakat özlediğiniz dönüşümü sağlayıp sağlayamayacağınız ile ilgili işkilleniyorsanız,

• Egzersiz yapmayı seviyor fakat giderek boğuşuyor, haftada üç sefer spor salonuna gitme fırsatını yaratamıyorsanız,

İşe yürüyerek gitmeyi kan, ter ve gözyaşı olmadan etkin kılma düşüncesini seviyorsanız…

Yürüyüş Perhizi İçin hazırsınız demektir

20-25 dakika: 18 ve 20. dakikadaki gibi yürümeye devam edin. Ancak bir yandan da omuzlarınızın hareket etmesine özen gösterin. Dirseklerinizi geriye atarak ilerleyin.

25-30 dakika: Son dakikalarda ise netice bölümüne varmış oluyorsunuz. Başka bir deyişle vücudunuzun neresi daha çok rahat, neresi daha ağrılı ya da nerede sıkıntı var diyerek hissetmeye çalışın. Hasılı vücudunuzu dinleyin. Diğer bir yandan kalçanızın her iki tarafında düşürmemeniz ve sabit savunmanız gereken ağırlıklar olduğunu hayal edin. O ağırlıkların balansının bozulduğunu hissediyorsanız, duruş şeklinizde hata var demektir. Yürürken kıçınızı ileri doğru itmeden, leğen kemiğinizin tabii duruşunu bozmamaya çalışın.

Bu kadar yürüdükten sonra biraz protein(muz-yulaf vs) almanız, kilo almanızı önleyip vücudunuzun sıklaşmasına yardımcı olacaktır.

Yürüyüş Diyeti

Yorum bırakın